Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Gohan


"Abih ke nasi?"

"Bukan nasilah mama... gohan"

"yer lah gohan.."

"Abih!"

Uhuhu 1 pot masak nasi tadi abih dimakan oleh Aina dan Afiq.. tu pun dorang tanya naper masak sikit.

Lama sungguh dia orang tak makan nasi dengan furikake ni. Sekali makan boleh abih satu pot. Dia org ni masih tak berubah lagi. Kalau nasi jepun tetap dipanggil gohan bukannya nasi.

Macam manapun beras jepun yang ada dijual kat Malaysia ni tak sama dengan yang di jepun. Bila dimasak nasi dia tak melekat-lekat sangat. Tapi bolehlah buat lepaskan rindu.

Terima kasih kak hani bagi omiyage ni. Berselera sungguh dorang makan nasi malam tadi.

Takde lauk lain pun takpe.. cukup dengan furikake tu je.. sambil makan ni mulalah dorang sebut memacam makanan jepun. Uhuhu rindu sungguh kat jepun.


Nasi comments(4) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








hehe...siannye derang rindu kat nihon....jom la jln cni yani...meh umah k pae.

tapi kalo ckp pasai furikake ni...anak2 k pae xsuke la plak!...pelik gak! tak tau sbb pe...
from. fae | 2009/08/02 10:45 |
ooo depa tak suka ke??.. ish2x rugi.. kalo tak senang kerja mak dia.. bleh sedia ni utk bento depa.

sy pun tak suka juga.. bukan apa.. ada kisah disebaliknya.. kalo diingatkan balik kisah tu mesti gelak punya.. kelako pun ada. Tapi kalo furikake yg fresh tu sukaaaaaaaaaa sgttttttt..
from. yani | 2009/08/02 11:02 |
yani selalu beli beras jepun brand apa? saya suka nishiki brand, ada jual kat tesco. I think quality nishiki lebih baik dari sumo, harga pula lebih kurang sama.
from. Lydia | 2009/08/11 15:18 |
Lydia.. i beli brand sakura. yg ni je ada dijual kat tempat i ni. quality lebih kurang sama dgn sumo brand. Tak pernah lagi beli nishiki brand. Nanti nak try la. Pernah nampak brand ni di jusco.
from. yani | 2009/08/15 21:34 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails