Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Jus buah kundang

Nih idea untuk perabihkan stok gula batu. Dari tahun lepas beli gula ni. Sampai la ni tak abih lagi. Uhuhu punyalah banyak aku beli. Beli kat Tesco yang dah dipek 2.6kg sepeket. Aku buat jeruk kundang guna gula batu. Air jeruk tu ambik buat jus... nyaman sungguh rasa anak tekak. Nak-nak kalau minum time panas.

jus kundang
Buah kundang ( kat tempat aku nun.. panggil BUAH STAR ) aku bawa dari kampung. Beli kat Pasar Munduk.. ehehe org Pasir Mas mesti tahu pasar ni. Aku suka gi pasar ni sebab barang-barangnya murah. Macam-macam ada dijualnya. Sayur-sayurnya pula nampak segar.

Selain dari tu aku suka perhati gelagat-gelagat tok peraih dgn penjual-penjual kat situ.. ehehe menghiburkan.



Utk kak Fae.. ni gambar buah kundang yang dah dijeruk. Yang belum dijeruk dah takde. Kalau Kak Fae nak tengok juga boleh tanya PAKCIK GOOGLE .


Kalau yang belum masak buah ni kaler hijau. Bila dah masak warna kuning. Kalau nak buat jeruk lebih elok yang muda. Senang nak belah untuk keluarkan biji purple.





Ni kalau nak lagi clear..




minuman comments(3) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








arigatou yani...hehe, baru k fae tingat buah ni bila yani ckp biji murasaki tu....
emm, kalo k fae biasenya panggil buah biji ghemia...ha3, mesti xfahamkan ghemia tu apadie...
kalo owg utara ckp murasaki tu ghemia...tu pasal panggil buah biji ghemia...
from. Fae | 2009/06/18 17:24 |
akak,kuar air liur sy tgk buah ni.suka nya buah ni.ye la,dkt kelate panggil buat star.hihi..br teringat....
from. as_c0mei | 2009/06/21 17:46 |
kak fae.. buah ghemia ka?.. x pernah dengaqlah pula nama tu..

as.. a'ah kat kelate panggih buah star.. bakpo ek.. agak2 sebab warna butir dalam tu warna biru putih star kot.. kih3x.. lama dah tak sebut warna purple tu dgn warna biru putih star.. err yg sebenarnya org sebut putih ko butir ek??... konpius pulak..
from. yani | 2009/06/27 23:24 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails