Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Cerita ceriti
La ni makcik sibuk sungguhlah.. tak dan nak update blog ni. Kalau nak ikutkan ada ja benda nak tulis tapi selalu tak berkesempatan. Dalam banyak-banyak benda yang berlaku minggu lepas, nak gaklah cerita.. akhirnya makcik pergi gak ke KL setelah lama dok merancang. Kalau nak gi sesaja selalu tak menjadi. Tapi kali ni sampai juga jejak kaki ke KL tu sebab ikut cik abe gi meeting kat sana.

Masa kat KL arihtu sempatlah jumlah jumpa dengan beberapa org ahli myresipi.
Tapi sayang sekali masa pi KL tu bawa bateri kamera yg dah abih.. Uhuhu takleh nak wat tayangan gambo gi KL... tapi nak juga letak gambo kat sini.. Ni makcik curi gambo dari blog lela .. ehehe minta maaf ye lela. Gambo selepas kekenyangan kat restoren cheng ho. Terima kasih pada kak niza, lela, k ham dan k intan yang sudi meluangkan masa pada malam khamis lepas tu.
 
me and my friends

Pastu hari jumaat pula gi gather2 kat nendos di KLCC. Dapatlah kenal-kenal dengan k lily, Fiza, kak e, nenie, k ina, jamie dan juga kakyu. Ni curi gambo dari blog kak ina . Hehehe k ina... nampak kelakor ler my face tu. Tak make over pun takpe. Sebelum ni tak letak gambo muka sendiri kat blog ni bukannya apa... hanya kerana muka tak cun macam erra pojira.. ekekeke..



Gi KL kali ni tak berapa seronok. Uhuhu mula-mula si Afiq demam.. pastu hari jumaat pula papa dia pula demam. Hari khamis seharian terpaksa berkurung kat bilik hotel sebab Afiq yang demam. Hari jumaat dia masih demam lagi tapi oleh kerana semangat nak gi KLCC.. demam dapat mengatasinya.

Sib baiklah ada anak buah yang study kat KL tu.. bolehlah minta tolong dia layan Afiq dan Aina. Kalau tak.. tak mungkin diriku sorang mampu nak bawa dia org ni masuk petrosains. Papa dia org pula terpaksa berkurung kat bilik hotel.. demam.. jangkitan virus dari Afiq agaknya.
 


Masa kat KLCC tu baby Alif tak meragam... so dapatlah berlama kat sana. Dari pukul 12.30 tgh sampai kul 8.30mlm. Dari hotel ke KLCC dan balik semula ke hotel.. aku ambik teksi. Tiga kali naik teksi sepanjang kat KL tak pernah pula depa ni guna meter. Errr ke sekarang ni dah tak guna meter.. ke depa ni hanya guna meter utk org tempatan...

Dari hotel Legend ke KLCC tu depa charge RM10.. Tak tahulah aku mahal ke idak.. Pastu balik semula dari KLCC ke Seri Pasific, katanya RM20. Harga jadi double.. alasannya waktu MALAM. Tapi bila sampai kat hotel tu dia hanya minta RM15.

The Lagend Hotel dgn Seri Pasific tu bertentangan ja. Ehehe saja tukar-tukar hotel untuk rasa service dia macam mana. Setelah 2 malam kat legend dan  1 malam kat seri pasific, kesimpulannya Seri Pasific lagi bagus dari legend hotel. Harga pun lebih murah tapi makanan pagi tu tak sebanyak legend hotel.

Lepas masuk petrosains tu bawalah Afiq dangan Aina masuk toys"r"us. Ni kes nak memujuk Afiq sebab tak sempat nak masuk kedai yang kat petrosains tu.. kedai tu dah nak tutup.

Masa kat toys"r"us tu, dengan senyum-senyum si Aina tanya "mama ada duit ke.." di tangannya dah pegang dora-chan. Uhuhu kesian pula aku tengok dia.. so belilah dora ni utk dia. Kalau dengan aku budak-budak ni jadi baik sikit. Nak buat apa tanya dulu. Kalau dengan papa dia.. senang ja.. ambik dan terus letak kat kaunter tanpa tanya-tanya.

dora

So sekarang ni dora-chan dah jadi teman tidur barunya. Sebelum ni donald ducklah teman tidur dia sejak di jepun lagi. Bila dapat yang baru dia dah takmo donald duck tu.. nak letak kat katil pun tak boleh.

Uhuhu kesian kat cik donald ni. Tapi setelah dipujuk nak jugalah dia letak cik donald ni kat katil
donald duck

uhuhu ... baby Alif dah memanggil2... sambung cerita lenkali... chowww...
Holiday comments(3) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








ala..k.yani ni conteng muka lak...hehe..comel aina pakai tudung...
from. ffeeda | 2009/05/06 14:28 |
teksi2 kt kl skrg ada penyakit takmo guna meter.. patutnya k yani amik no teksi then report jerr.byk kali dh kuar kt tv pasal nie tp diaorg tak mkn saman.. naik teksi pun sudah tidak selamat, x mcm dulu2
from. | 2009/05/06 17:29 |
hehehehehe aina... kesiannya kat DD tu - auntie e tengok sedihnya muka dia... tapi si dora tu lagi best buat kawan tdo kan :P
from. | 2009/05/09 11:42 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails