Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Bunga
Tak tahu bunga apa.. tapi nampak cantik bila kembang di pagi hari.
Kalau nama-nama bunga ni banyak yang aku tak kenal. Ada beberapa jenis saja yg aku kenal antaranya bunga raya, ros, melur dan bunga tahi ayam.. err bunga tahi ayam ni rasa dah lama benor aku tengok.

bunga
koleksiku comments(4) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








Yani..ada jugak org gelar pokok tu "bunga pukul 10"..sebab jam 10 pagi dia start kembang mekar sepenuhnya...juga diberi nama moss rose, rose jepun (kat jepun ada ke pokok nih?)...Pokok tu selain senang ditanam, bunga dia ada macam2 kaler....
from. ah mat gebu | 2008/11/02 19:43 |
bunga pukul 10 ke bunga kembang 10 ek? lupa dah... tapi memang betol le ada banyak kaler. tapi kalau daun halus tajam cenggini, salu tengok either this one or merah-purple gitu.
kalu jenis daun leper-bulat, panggil kembang 10 gak cuma bunga dia kelopak sekeping-sekeping...
from. Lin | 2008/11/02 21:12 |
kalau tak silap k.nor bunga tu org panggil rose jepun.. ada pelbagai warna dia kan, cantik jer. pokok ni mudah hidup. biasanya org tanam atas tanah dan juga pasu gantung.. knor mmg minat bunga rose jepun ni ..
from. k.nor | 2008/11/02 23:01 |
mat.. tabik spring kat hang.. toing..toing..toing.. cayalah. Hang ni serba serbi tahu bukan setakat memasak je..

Bunga ni lah hanya satu2 pokok bunga yg masih hidup kat rumah ni. Tuan rumah memang peminat bunga.. pokok2 yg lain dah tak sempat diselamatkan. Depa fly ke UK bulan 9 thn lepas.. kami pula bulan 11 thn lepas baru mai masuk umah ni.. so yg lain2 tu dah kering kontang.
from. yani | 2008/11/03 10:50 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails