Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Simple cheesecake
Semalam si Aina tunjuk buku dia. Bila tanya apa dia.. dia jawab sambil tersenyum "MAMA BACALAH" . Rupanya dalam buku dia tu ada cara buat cheesecake dan minta suruh buat cheesecake untuknya.
kek keju

Hari ni time dia pi sekolah, aku pun buatlah cheesecake ikut apa yg ada dlm peti ais bukan ikut resipi dlm buku dia pun. Cream cheese hanya ada separuh je.. dlm 180g . So jdlah cheesecake bersaiz kecil.

Bukan main happy lagi dia, balik dari tadika ada cheesecake dlm peti ais. "MENGAPA KECIL MAMA?.. UNTUK KODOMO(kanak-kanak) YE MAMA.. Aku pun mengiya je lah.. ehehe padahal cream cheese yg tak banyak. "MAMA.. DALAM BUKU KATA GUNA BISKUT MARIE. MAMA GUNA BISKUT APA?.." ehehe aku main hentam je biskut jacob yg lebihan dia makan. Dah lama biskut tu dalam peti ais.. takde sape yg teringin menyentuhnya..
cheesecake

Lepas tu dia minta nak makan sikit. Selebihnya nak makan dengan papa. Eheheh setiap kali makan kek dan apa jua dessert mesti nak makan dengan papa.. sebab papa dengan dia mempunyai citarasa yg sama.. berbeza dengan si Along.
cheesecake
Kek comments(4) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








bagus btul mama pandai otter apa yg ada..kalu alis sure dah fail dah tu..btw kak yani pakai lens yang brp mm yeks..cantik tul gambarnya..
from. alis | 2008/06/28 20:54 |
Ehehe.. tak sangka pulak cheesecake tu jd sedap.. abih 2 beranak mkn.. si papa kata sedap pulak guna beskut jacob tu..

Alis dah beli dlsr ke?.. k yani guna lens 18mm-55mm . Gambar tu x berapa cantik sgt.. gelap sket sebab hari nak hujan.. terpaksa cerahkan guna PS.
from. yani | 2008/06/29 23:07 |
makin bertambah la berat kak yani lg.. hihi
from. POAD | 2008/06/30 12:46 |
POAD.. eheh diet tetap diet.. cheesecake tu hanya utk anak dgn my hb je.. akak try sikit sgt.. x sampai satu sudu kecil pun.. sekadar rasa sbb hb kata sedap... Lagipun saiz cake tu kecil je.. lebih kurang sebesar tapak tangan.. dua beranak yg mkn pun tak cukup.. ahaha..
from. yani | 2008/06/30 16:37 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails