Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Mulberry
Ni mulberry yang aku tanam.. first time aku makan dan tengok buah ni masa kat rumah kat hani.. punyalah jakunnya aku ni masa tu.

mulberry

Pokok ni beli kat pasar.. nampak saje apek tu ada jual pokok ni.. aku terus beli. Makin bertambah koleksi pokok kat rumah aku ni.. tapi semua yg aku tanam tu bukannya pokok bunga. Abih pasu-pasu bunga tuan rumah ni aku tanam dgn pokok2 yg memberi hasil .. utk buat masak dan makan.. hahaha..
Kebunku comments(6) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








eh kaler merah tu cantiknya.... la ni baru tengah putik. dan dah keluar daun2 muda. hari tu try wat ulam. sedap jugak erk... patut la silkworm suka makan. ehehehe
from. hani | 2008/04/24 20:16 |
kak hani.. pokok ni berbuah sepanjang tahun ke macam mana?.. la ni pun banyak keluar putik2 wpun yg besar2 tu dah merah... syok arr tanam pokok ni..
from. yani | 2008/04/25 10:56 |
Yani..rasa dia mcm mana ek, masam2 manis ke atau manissssxxxx.....mcm best jee kalau campur dalam muffin..
from. Ah Mat Gebu | 2008/04/26 09:14 |
Laa..ni ke buah mulberry? Baru smlam membelek pokok dan buah ni di umah mak mentua. Dia pun tak tau nama apa, org bagi, dia tanam je.Saya pun 'peraq' gak masa mula2 tgk.Buah yg merah tu masam lagi, tapi yang dah merah tua nak hitam tu yang manis sket.
from. feeza | 2008/04/26 10:20 |
Feeza... my kakak ipar kata mak dia buat sayur daun muda pokok ni.. sedap.. tp i x pernah try lagi
from. yani | 2008/04/27 17:40 |
mat.. takdelah manis sgt.. emm xtahlah sesuai ke tak buh dlm muffin.. kalau wat tart buah cantik kot.. campur dgn strawbery..kiwi.. nampak ler kalerpul tambah warna mulberry yg hitam ni..
from. yani | 2008/04/27 17:42 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails