Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Fireworks Festival
Sabtu lepas, gi hanabi taikai(fireworks festival) kat Futako Tamagawa.. Meriah sungguh. Maklum ler setahun sekali diadakan pada musim summer. Naik densha kat Ookayama eki sampai ke Futako eki.. memang penuh.. jangan harap nak dpt tempat duduk. Kat dlm densha tu ada couple yg dah tak dan dan kot.. ngeh ngeh ngeh dapat ler aku tengok wayang free.. bukan nak tengok tapi terpaksa tengok.. apa tak nya dok betul-betul depan mata.

Ramai ler anak-anak dara dan teruna yg pakai yukata ( err masih ada dara lagi ke..ekekeke). Kalau yg dah ada anak ni jarang yg nampak pakai yukata.. hanya anak-anak saja yg pakainya. Ayu sungguh tengok depa ni pakai yukata.. jalan pun sopan santun je nampaknya.

hanabi

hanabi

hanabi

hanabi

hanabi

Lepas abih taikai tu dpt lagi tengok free show... adalah couple yg berpeluk2 sambil baring-baring ala-ala hindustan kat atas padang rumput tu.. romantik agaknya lepas tengok fireworks tu.. yg mabuk pun ada juga.. sampai aku yg duduk ni boleh dilanggarnya.. sib baik dia cepat minta maaf.. kalau tak nak je aku maki hamun la tu juga.... err tapi berani ke aku nak wat gitu ..hahahaha..
Japanese Culture comments(3) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








mabuk2 pun leh ingat lagi nak mintak maaf ye...

sampai kul bape tengok firework tu?
from. lina | 2007/08/20 18:48 |
hmm kt sini pun ada perteandingan hanabi.. japan pun ada masuk.hajat hati nk gi tgk tp start lewat sngatlaa dlm kul 10 gituk :D
from. tini | 2007/08/21 15:24 |
cantik sungguh laaa kembang api tu...kat M'sia pun ada jugak...sempena sambut kemerdekaan yg ke-50.
from. Mat Gebu | 2007/08/21 17:25 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails