Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Jalan-jalan
Hari aku bawa budak-budak gi shopping sambil makan kat luar. Semalam berkurung dalam rumah sebab hujan.

Sampai kat Omori tu dorang minta nak makan tendon.. so singgahlah makan kat Tenya. Mulanya aku planning nak makan kat Lazona di Kawasaki tu.. cari apa-apa yang boleh dimakan. Terpaksalah ikut kehendak dorang.. takpelah biar perut dorang ni kenyang dulu.. senang sket nak berjalan-jalan. Kalau tak nanti dok buat hal.. pening pulak paler aku ni.

Lepas makan tu, naik densha gi Kawasaki.. ronda2lah Lazona. Keluar Lazona tu dah gelap..padahal baru pukul 4.35ptg.. La ni malam dah awal dan juga lebih panjang dari waktu siang.

Sebelum sampai rumah tadi singgah sat kat Tokyu Store cari makanan untuk malam.. heheh sejak big boss takde ni aku malas sungguh nak masak.. sekali masak dua tiga hari baru habis.. Budak-budak sekarang ni dah pandai memilih.. aku masak yg ni dia minta yg tu.. bila aku masak yg tu dia minta yg lain pula.. selalu minta benda yang takde.. ni buat aku nak mengamuk ni.. Tension dibuatnya.. Kalau makan kat kedai tu laju je..

Sekarang ni big boss dah ada kat KL.. Uih macam-macam makanan yg dia makan kat sana nun.. dalam banyak2 gambar makanan yg dia makan dan send kat aku, nasi campur yg aku paling terliur... dia fikir McD yg aku akan terliur.. rupanya makanan lain heheh.. McD ni aku tak terliur sangat.. kalau burger yg beli kat gerai tu.. harus jugak.. Burger kat gerai sebenarnya lagi sedap berbanding burger McD tu.. Tapikan kalau yg samurai burger tu.. terliur jugalah..

Oklah.. aku dah lapor ni.. nak gi makan udon sat.. pastu uruskan anak-anak.
Jalan-jalan cari makan comments(4) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








Yani, dah la kat tempat org, cik abang selalu jugak o/station, kan... kira yani ni kuat hati jugak lah.. kat org ngan anak2 aje pun boleh..
from. zeera | 2006/12/10 18:54 |
dah 4 tahun lebih kat sini, zeera.. dah biasa jalan sorang2.
from. yani | 2006/12/11 16:13 |
Yani, i dah buat blog baru tapi tak de ape kat situ.. kalau u nak tgk paras i yg montel tu, silalah melawat, hehehe... U tau, Japan ni antara negara yg i nak sgt pegi sbb my fren ckp, kalau pg Jepun, dia rasa Malaysia ni sgt ketinggalan.. tu yg i nak tgk sgt... ;)
from. zeera | 2006/12/13 00:20 |
wow.. bagus ni.. nanti i pi melawat blog u tu. Zeera.. memang best kat sini.. ketinggalan tu lain hal tapi bila tengok sikap org kita dgn org sini jauh sgt bezanya..
from. yani | 2006/12/13 12:56 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails