Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Senyap jap
Dah lama aku tak berceloteh kat sini.. takde benda yg aku rasa nak tulis.. pagi-pagi lepas semua gi sekolah.. aku pasang radio era.. dengar sambil buat kerja.

Dah lama aku tak buka radio era online ni.. biasanya aku buka tv.. tengok rancangan kat tv 8 (fuji terebi).. hampir aku terlupa jap pada radio era tu. Bila nak dengar lagu raya baru aku teringat balik.

Sebut pasal raya ni, kat sini tak terasa pun nak raya. Tahun ni paling malas. Malas nak buat kueh raya. Raya kali ni pada weekday... anak-anak semua sekolah. Nak ponteng rugilah pulak. Hari tu nanti dorang ada sesi bergambar untuk kalendar tahun depan. Kalau tak gi sekolah nanti.. tak dapatlah muka dorang masuk kalender. Tak syok lah nanti bila dapat kalender takde muka anak-anak sendiri.

Tadi masa menunggu ambik dia orang balik sekolah, sembang jap dgn member jepun. Dia tanya pasal pose sumer then raya.. terfikirlah pula aku nak buat biskut raya. Nanti boleh bagi kat dia sikit.. Tapi masih takde idea lagi nak buat biskut apa..

Pejam celik pejam celik, tahun ni masuk kali ke 5 aku beraya di tempat orang. Huwaa.. dah lama aku tak merasa kemeriahan raya rupanya. Insya Allah mungkin tahun ini tahun yg terakhir aku beraya di sini.. insya Allah tahun depan dpt beraya kat kg... rindunya...
mood comments(6) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








selamat hari raya utk yani n family. maaf zahir batin yer. akak pun sama ler... dah tak terkata bile terkenang kan mak abah kat kampung. tambah2 ni cuti sekolah, kalau balik bestnyaaa... mmm...
from. lynn | 2006/10/18 22:14 |
kak yani...selamat hari raya..saya kat sini rasa tak puas lagi gi jepun hari tu..rasa cam sekejap sangat...banyak sgt tempat nak gi lagi..bestnyer jepun...nanti dorang gi jepun lagi..bawak distributor..afizal mungkin gi lagilah kot..pasal dia memang handle activity..bestnyer..
from. nita pinkunoneko | 2006/10/18 23:59 |
Selamat Hari Raya untuk Yani sekeluarga.
from. mazudi | 2006/10/19 02:14 |
asalammualaikum
selamat hari raya aidilfitri utk yani sekeluarga dibumi sakura..
from. lindw | 2006/10/22 12:17 |
Selamat Hari Raya juga buat Kak Lynn, Nita, Mazudi dan Lindw... opsss ni lindw member myresipi tu ke??
from. yani | 2006/10/23 15:17 |
aha laa yani.. saya jumper jugem yani nih dulu baru jumper myresipi tu.. dua2 best!.. cam syok jerk duk jepun..
from. lindw | 2006/10/23 16:49 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails