Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Apple Jem
ringo jemNi 1st time aku buat jem sendiri. Ambik resepi dari buku bahasa jepun. Dah dalam bahse jepun terpaksalah minta tolong big boss translate kan..

1st step kena buat epal puri.. step ni aku dah siap dengan jayanya. 2nd step kena potong panjang-panjang epal dan jadikan karamel.. pastu campur gula, jus lemon dan juga puri epal. Bila dah siap tak cantiklah pulak. Ni lah hasilnya..

Pastu YM big boss tanya..

yanimnor (15:24:19): eh ringo tu kan buang kulit ko dok ek
n********* (15:24:28): utk buat jem ko gapo
yanimnor (15:24:36): buat jem lah
n********* (15:24:40): buang kulit
yanimnor (15:24:50): la ..
yanimnor (15:24:55): buang rupanya
yanimnor (15:25:01): patutlah tok lawa
n********* (15:25:02): emm masa org dok baca dia dok sengih
yanimnor (15:25:10):)


Hahaha.. kan dah kena dengan big boss..

Jem comments(3) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








hehe, bukan jer korang yg gelak aku pun tergelak. Bila nak paste dia punya resepi yg lengkap dan betul tu.
from. mazudi | 2006/08/16 23:13 |
wahh.. yani bukan main rajin lagi memasak lani ye. Untung cik abe makee sedap hari2.

Boleh kongsi tak... akak selalu 'ketandusan' idea time nak masak sayur especially terung (asyik masak pajeri aje). Kalau boleh bagi resepi sayur/salad bagus gak.
from. faruha | 2006/08/17 22:04 |
Mazudi.. kena tunggu betul-betul menjadi boleh paste resepinye..

Kak rubi.. eheh kalo bab terung ni, yani jarang beli.. cik abe tok suko.. kalu beli yani bakar or rebus je.. pastu cicah sambal belacan.. tapi kalo ada budu lagi best oooo.. yani suka juga pajeri terung tu.. tapi malas nak buat.. kalo buat pun makan sengsorang.. tu yg malasnye..
from. yani | 2006/08/18 10:08 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails