Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Nasi Dagang Perantau
nasi dagangyatta!!.. Ni eksperimen semalam. Wat nasi dagang. Sebelum ni memang aku dah pernah masak nasi dagang tapi guna beras nasi daganglah.. ataupun guna beras biasa yang dicampur dengan beras pulut.

Tapi kali ni aku guna beras jasmen ( err.. beras ni kalo mak aku dia panggil beras wangi). Bukan mengidam pun nak makan nasi dagang ni, cuma lepas call my sister teringin pula nak try nasi dagang yang kawan dia pernah buat. Katanya kawan dia hanya guna beras jasmen untuk buat nasi dagang.

Kat sini kalau beras jasmen tu senanglah nak cari tapi kalau beras nasi dagang terpaksalah import dari Malaysia.. soh orang kampung hantar.

So sesape yang dok di perantauan dan teringin nak makan nasi dagang bolehlah try guna beras jasmen.. emm rasanya boleh tahan jugalah...

Err.. satu lagi. Aku sebenarnya lebih suka makan nasi dagang dengan gulai ikan aya( ikan tongkol).. Tapi nak wat cam mana.. kat sini harga ikan tu mahal sangat terpaksalah aku ganti dengan kari ayam.
Nasi comments(2) -
スポンサーサイト
- - -
Comment








yani, bila nak mai rumah masakkan nasi dagang untuk akak? beras dagang dah ada ni. pastu akak masakkan laksam kat Yani. boleh? ;)
from. hani | 2006/08/15 19:20 |
kak hani .. tetapkan tarikh la..
kalau ada ikan katsuo lagi sedap
from. yani | 2006/08/15 19:49 |
<< NEW | TOP | OLD>>
Related Posts with Thumbnails