Hari ini adalah kenangan hari esok,
tanpa hari ini tiadanya hari esok.
スポンサーサイト

一定期間更新がないため広告を表示しています

- - -
Kejam!!
Kejam sungguh!! . Pokok limau kasturi aku telah botak. Yang tinggal hanya buah. Daun abih dimakan oleh sang ulat tanpa ada perasaan kesian kat pokok itewww.

pokok limau kasturi

Ni lah sang ulat yang dah kekenyangan. Huwaaa... naperlah daun limau aku yang jadi pilihan. Naperlah ko tak makan rumput-rumput kat rumah aku ni.. kalau ko makan takyahlah aku nak upah orang potong rumput lagi... ekekeke
ulat
Kebunku comments(6) -
Mulberry lagiii...
Mulberry dan mula meranum..

mulberry

dan ni pula dah mula keluar putik-putik buah yg baru
putik
Kebunku comments(8) -
Mulberry
Ni mulberry yang aku tanam.. first time aku makan dan tengok buah ni masa kat rumah kat hani.. punyalah jakunnya aku ni masa tu.

mulberry

Pokok ni beli kat pasar.. nampak saje apek tu ada jual pokok ni.. aku terus beli. Makin bertambah koleksi pokok kat rumah aku ni.. tapi semua yg aku tanam tu bukannya pokok bunga. Abih pasu-pasu bunga tuan rumah ni aku tanam dgn pokok2 yg memberi hasil .. utk buat masak dan makan.. hahaha..
Kebunku comments(6) -
Serai,mint, kesum
Seharian hari ni dok ngadap pc.. rehat jap pi tengok kebun ekeke.. Ni ler pokok yg masih hidup lagi.

Kesum tu baru nampak nak subur semula. Winter hari tu macam terbantut je pembesarannya.

kesumserai

Serai tu bekas dia kecil sangat agaknya.. susah nak membiak. Nak tukar bekas lain malas dah lah.. lagi pun dah nak balik.. Walaupun tak banyak, bolehlah guna time terdesak.

mint
Kebunku comments(11) -
Cili
ladaMasa tanam hari tu main tabur saja benih yang ada. Dah tak ingat sama ada cili padi atau cili yang besar ni. Bila dah berbuah barulah tahu.

Alhamdulillah berhasil juga tanaman aku nih. Sekarang ni yang tinggal kat "kebun" aku tu pokok cili, halia dan serai. Serai ni macam hidup segan mati tak mau. Kuruih(ehehe.. ikut style rg utara sket) semacam je...


Kebunku comments(2) trackbacks(5)
| 1/2 | >>
Related Posts with Thumbnails